در طی قرون مختلف تاریخی،از تمدنهای مهم باستانی نظیر بین النهرین، ایران،چین ، مصر ، هند ، یونان و روم  گرفته تا به امروز و از دیدگاه مذاهب و فرهنگهای گوناگون، تغذیه و رژیمهای غذایی حائز اهمیت بسیاری  بوده و در کتب متعدد پزشکی ، تاریخی و  مذهبی مطالبی در زمینة تغذیه در دوران بارداری، شیردهی و روزه منعکس شده‌است. بقراط غالباً نصایح و توصیه‌هایی در زمینه مصرف یا عدم مصرف بعضی از غذاها به بیماران خود می‌کرده‌است و اکثر پزشکان تمدنهای کهن، رژیم درمانی را به عنوان بخش مهمی از معالجة بیماریها بکار می‌بردند اما بی تردید ایران چه از لحاظ  قدمت دامپروری و کشاورزی و چه از لحاظ توجه به اهمیت تغذیه سرآمد تمدنهای دیگر بوده، و توسط دانشمندانی همانند زکریای رازی(از دید عده زیادی از محققین پدر علم تغذیه شناخته شده است) خدمات زیادی در این زمینه نموده است .  در قرون 19 و 20 تغذیه و اهمیت آن در پزشکی به شدت شکوفا شد ، به طوری که امروزه همگام  با استفاده از رژیمهای دارویی ، الگوهای تغذیه ای و مکملهای تغذیه ای بر ای افراد مختلف اتخاذ می گردد ( که می تواند در هر فردی متفاوت از فرد دیگر باشد) .در این میان 30 سالی است که با پدیده ای هولناک تر از هر جنگ جهانی روبرو هستیم . ایدز ، بیماری ویروسی اهریمنی که به رغم صرف میلیونها ساعت وقت گرانبهای محققین برجسته و هزینه های هنگفتی که بر جهان صنعتی امروز گذاشته از کشورها فقیر را به اوج ناکامی رسانده و با وجود اهتمام بخش کثیری از جامعه علمی و محققین، هنوز هم در برابر این ویروس ناتوان هستیم . با اینحال نباید نا امید شد و با بسنده نمودن به یک رژیم دارویی استاندارد ضد ویروسی  شاهد یک زندگی نه چندان مطلوب برای بیمار باشیم . قطعاً راهای دیگر هم باید آزمود . و بهترین راه ها را برای کاستن از آلام بیمار ، کاهش عوارض دارویی ، تقویت سیستم ایمنی خسته از پیکار با ایدز و افزایش کیفیت بیماران به کار برد . راهکارهای مختلفی برای نیل به این هدف پیشنهاد شده که یکی از مهمترین این تاکتیکها استراتژی مناسب برای تغذیه بیماران می باشد. همانطور که پیشتر ذکر شد، اهمیت تغذیه در سلامت امروزه کاملاً اثبات شده و تلاشهایی هم برای برای ارائه روشهای مناسب تغذیه ای برای افزایش قدرت سیستم ایمنی ، غلبه بر رشد فزاینده ویروس ، کاهش عوارض دارویی و بهبود زندگی بیمار با تأکید بر ارزش تغذیه ای مواد مختلف و نقش مهم ریز و درشت مولکولهای غذایی صورت گرفته است.

برای نخستین بار در ایران با تلاش و کوششی عاشقانه  و شبانه روزی طی 1 سال  و اندی اینجانب ( آریو شاهین جعفری)،دکتر منصور بیات عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات ، ویرستاری رسول سلیمانی فعال عرصه ایمونولوژی و علوم آزمایشگاهی و همکاری مهندس سید عیسی عماد و خانم زیبا سلطانی  چکیده ای از مجموعه تلاشهای محققین صاحب نظر متعدد را تحت عنوان مدیریت تغذیه در افراد HIV مثبت جمع آوری نمودیم. طی این مدت رژیمهای سودمند غذایی در جهت تقویت سیستم ایمنی  مورد مطالعه دقیق قرار گرفت، کتب متعدد و رفرانسهای معتبر جهانی با در نظر گرفتن عدم تداخل با رژیمهای دارویی بررسی شدند، سیستم ایمنی گوارش با رویکرد ویروس HIV با مقالات تدوین شد و با وسواس بسیار زیاد مجموعه مذکور در 319 صفحه خالصانه به جامعه علمی ، محققین و بیماران HIV   مثبت تقدیم شد .

 

 این کتاب  به  کوشش  انتشارات خسروی ، موسسه ای  وزین وفعال در زمینه علوم نوین پزشکی وپایه پزشکی با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی به چاپ رسیده است که جا دارد از تمام عزیزانی که با باور نیت خیر ما ، یاری امان کردند قدردانی نماییم. باشد که لطف دوستان دیگر هم شامل حالمان شود .

  لذا برای آگاهی بیشتر دانشجویان و محققین  از نحوه خرید مجوعه مذکور می توانید با

 تلفنهای : 66490719-  66490720- 66491029 و فکس : 66950648 تماس گرفته یا به آدرس : خیابان انقلاب ، بین خیابان وصال و قدس ، کوچه اسکو ، پلاک  23 ، واحد 5 مراجعه  فرمایید .

انتظار داشتیم حاصل کارمان مورد توجه بیشتری قرار می گرفت ، آنهم برای کتابی که برای اولین بار در  کشورمان درخصوص تغذیه بیماران  HIVمثبت با کمترین امکانات و تنها در پرتو عنایات الهی و جهد و تلاش شبانه روزی تیمی جوان و عاشق و صرف هزینه های متعدد مالی به ثمر رسیده بود !!

لیکن با باور شروع راهی تازه برای کاستن آلام بیماران HIV مثبت، خستگی  روحی و جسمی امان ان شاءالله بی حاصل نیست.گروه ایمان دارند که بیماران ایدزی مانند هر انسان دیگر حق دارند از یک زندگی مطلوب در حد استاندارد درمانی و تغذیه ای مناسب برخوردار باشند. مایه خرسندی است ،راهی که چندی است آغاز نمودیم در روز جهانی ایدز به بارور نشست و در نشریاتی مانند روزنامه وزین همشهری بر اهمیت تغذیه در افزایش مقاوت بیماران HIV مثبت مطلب جالب و آموزنده ای به نگارش درآمده است.